Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Gay Aleš Rumpel napsal dopis poslankyni Nytrové: Nebereme drogy a můj partner je abstinent

Aleš Rumpel (na fotografii vlevo), který deset let vedl queer filmový festival Mezipatra, a byl také jedním ze zakládajících členů platformy PROUD, sepsal otevřený dopis poslankyni Nytrové. Naštvaly a zamrzely ho slova, ve kterých označila homosexuály za pedofily, alkoholiky a „feťáky“.

Dopis přikládáme v úplné a nezměněné podobě:

Vážená paní Nytrová,

pocházím jako Vy ze severní Moravy, sociální demokracie byla první stranou, kterou jsem volil, a jsem gay. Ve svých prohlášeních opakovaně zdůrazňujete, že proti homosexuálům nic nemáte a v žádném případě nechcete útočit na naši důstojnost. Chci Vám věřit, a proto Vám píši.

S mým partnerem Josefem spolu žijeme 13 let, teď v červenci to bude devět let, co jsme se registrovali. Ani jeden z nás nebere drogy, a Josef je dokonce abstinent. Josefova máma o mně mluví jako o druhém synovi, Josefův otec, voják z povolání, při naší registraci plakal dojetím. Můj bratr má dvě děti, oběma jsem kmotrem.

Jistě jste se setkala s vlnou zlosti a podráždění, které Vaše slova vyvolala. O tom Vám psát nechci, zlobu a zesměšňování jste sama pocítila a není mým cílem k tomu přispívat. Chci Vám napsat o jiných emocích, které jste způsobila, a protože si nechci myslet, že jste zlá, věřím, že nevědomě.

Jak si představujete, že se cítila moje máma, když se v České televizi od poslankyně parlamentu České republiky doslechla, že její syn je jedním z promiskuitních lidí, kteří jsou násilní, zneužívají omamné látky a dříve umřou? Dovedete se vcítit do ženy, pro níž je její rodina tím nejdůležitějším, která nedávno pochovala mámu, a k depresím ze ztráty maminky se přidají emoce, které šíříte?

Jste matka, napadlo Vás někdy, jak Vaše slova zapůsobí na mladé lidi? Na holku, která se poprvé zamilovala do holky, na kluka, který má dvě mámy? Jak mají vysvětlovat spolužákům Vaše slova, že jakási homolobby chce nastolit nadvládu nad heterosexuální skupinou?

Sama jste prošla rozvodem, takže si jistě dovedete představit, v jak nezáviděníhodné situaci se může ocitnout žena, která zůstane sama s dětmi. V případě lesbického páru zůstává ta, co dítě porodila, navždy samoživitelkou. Po rozchodu její dítě nedostane žádné alimenty, když jim druhá máma umře, žádný sirotčí důchod. To má řešit novela zákona o registrovaném partnerství.

S Josefem o dětech mluvíme celá ta léta, co jsme spolu. Většina našich heterosexuálních přátel děti neplánovala, většina jednoho dne zjistila, že „jsou v tom“, a pak řešili nějakou svatbu a zajištění budoucnosti. Gayům a lesbám se tohle nestává, rodičovství musejí zvážit ze všech stran a hodně obětovat tomu, aby se to stalo. Díky rozhodnutí Ústavního soudu si teď jeden z nás může požádat o adopci, a pokud by prošel náročným výběrem, stane se rodičem. Já to nechci. Nechci, aby naše dítě mělo jen jednoho rodiče. Můj táta jednoho dne šel do práce a nikdy se nevrátil. Tragická nehoda vzala mámě muže a mně a bratrovi tátu. Paní Nytrová, jistě si dovedete představit, že bez vdovského a sirotčího důchodu bychom se ocitli na dně. Nemůžu dát domov dítěti s vědomím, že bude mít jen jednoho legálního rodiče.

V poslaneckém slibu jste na svou čest slíbila, že svůj mandát budete vykonávat v zájmu všeho lidu a podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Vyzývám Vás, abyste vstoupila do dialogu s našimi předními odborníky, jako jsou pánové sexuologové Zvěřina, Uzel a Weiss, abyste si přečetla knihy psycholožky Evy Poláškové (Plánovaná lesbická rodina, 2009) a socioložky Kateřiny Nedbálkové (Lesbické rodiny v pozdně moderní společnosti, 2012) a hlavně, paní Nytrová, vyzývám Vás, abyste navštívila gay a lesbické páry, které vychovávají děti.

Vaše slova způsobila dost bolesti gayům, lesbám, jejich rodičům, sourozencům, jejich dětem. Přesto jste ale vítána, abyste si mohla udělat relevantní názor.

S úctou,

Aleš Rumpel

Poslankyně Nytrová, která urazila homosexuály, už v příštích volbách nebude kandidovat

Gayové se budou snažit uzákonit sex s dětmi, řekla Nytrová z ČSSD. Říkáte nesmysly, oponovala Marksová

Andrej Babiš: Vloni jsem byl na klučičí svatbě a mezi gayi mám spoustu přátel

Rozhovor Nytrové pro Reflex: Názor na gaye si vytvořila z komentářů na serveru Novinky.cz

Český sexuolog Petr Weiss: Homosexualita není jen o sexu, gayové mají city a umí milovat

Titulní foto: Archiv Aleše Rumpela

Onload

8 názorů ke článku

17. 07. 2016 v 12:34Off-line BlackSwan  (26/183/-)
A polovina lidí tu řeší jestli š***t na veřejných WC nebo ne -_-
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
17. 07. 2016 v 14:59Off-line Misanek007  (24/-/-)
balckswan taky nekdy vaham
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
17. 07. 2016 v 18:36On-line Richard33  (44/185/82)
dsiv: Pocházím ze starého eunušského rodu. Můj děd byl eunuch, můj otec byl eunuch a i já sám jsem eunuchem :D
17. 07. 2016 v 18:51Off-line Colombo  (102/192/90)
Dopis je napsán velmi hezky, teď jen doufat, že semínko padne na úrodnou zem.
17. 07. 2016 v 22:32Off-line Cathode  (38/-/-)
dsiv: jsi totální I***T!! Sperma samo o sobě se nikam nedostane!! To dělá mužská část populace! Každý muž má (i když to je silně diskutabilní a sporné) svůj vlastní rozum a soudnost a nikdo ho nenutí plodit děti. POkud jde o tebou použitý termín bordel, nijak přesně jsi ho nespecifikoval takže celou druhou část toho souvětí považuji za absurdní nesmysl! Pokud jde o kastrace, pak je škoda, že nevykastrovali tvé rodiče, než tě stihli zplodit ty hysterickej I***TE! xD Nikdo nestojí o tebe a proto se sereš kde můžeš a plodíš ty svoje idiocie, aby si tě alespoň někdo všimnul. Jenže mám pro tebe novinku - lidi nevšímají tebe, ale produktů tvé idiocie, tak se laskavě nasoukej zpátky odkud jsi vylezl a nech si své výlevy pro sebe ty I***TSKEJ BLITKOŽROUTE.
18. 07. 2016 v 02:55Off-line Tom.CL  (68/166/72)
Předesílám, že nejsem členem žádné strany, ani malé ani velké, v případě nutnosti ctím Guttalax a Endiaron, nicméně jsem levičák. Fakt, že v Parlamentu ČR zasedají lidé jako paní poslankyně Nytrová, je děs, běs a hrůza! Snažím se však paní Nytrovou pochopit. Dotyčná dáma pravděpodobně vychází z vlastních osobních rodinných zkušeností, proto takové mimořádné trauma. Škoda, že její rodiče, pokud nějaké měla (třeba je produktem nepovedené scifi) se jí nezastali, respektive neubližovali...
19. 07. 2016 v 00:52Off-line Tarkan84  (39/199/85)
Tento dopis má pro paní Nytrovou stejnou váhu, jako kdybych ho četl našemu pejskovi..:-) Ovšem s tím rozdílem, že náš 4 nohý miláček bude chápavě nakrucovat hlavičku a bude se u toho mile tvářit. Bohužel paní Nytrová není adresátem tohoto sdělení. Ta je spíše adeptkou na nedobrovolné umístění ve specializovaném psychiatrickém zařízení.
10. 10. 2021 v 18:58Off-line Waioleta  (50/-/-)
vzhledem k tomu že ted´ po volbách se vše zeštíhlilo takže je pravděpodobnost že možná to pujde jiným směrem.Hlavní je nepsat elaboráty poslancům ale koncept zákoniku kde by se každý vyhranil z něčeho co k sobě nepatří ale dá se to zaškatulkovat jako extremistický útok na rasu a viznáni což jak známo je zakotvené i v zákoně
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload