Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Queer Ball v Brně uzrál jako víno!

V pátek 10. 03. 2017 se v Brně konal Queer Ball, ples pro LGBT komunitu (heterofriendly). Pátý ročník takřka tradiční akce s podtitulem „On The Silver Screen“ přišel s řadou novinek. Možná díky nim se letošní QB mimořádně povedl.

Za všechny drobné i větší změny hned v úvodu jmenujme třeba UV razítko k označení účastníků, radikální zkrácení tomboly a více hudby v plesovém duchu.

Jako na každém plese se i tady především hrálo a tančilo, na baru a v přilehlých prostorách nepřetržitě šuměly hovory a před fotostěnou létaly blesky jako ve filmovém studiu. Uvolněná a přátelská, taková byla atmosféra v Brně. Teď se ovšem pojďme trošku podívat na jednotlivé složky celého večera.

Foto: Ľuboš Šanoba

Jan Cina a Petr Vančura

Letos poprvé se v Brně moderování ujala dvojice. Jan Cina a Petr Vančura ukázali, že životní i pracovní partnerství lze skloubit v jedno. Ač později přiznali, že to pro ně byla první akce takového rozsahu, na jejich výkonu to rozhodně nebylo znát. Jejich projev byl plynulý, nekřečovitý i humorný. Podařilo se jim nejen vytvořit skvělou a uvolněnou atmosféru, ale i držet spád programu. Jejich vzájemné doplňování se, nebo kostýmní kreace se mohly stát třešničkou na dortu. Bedlivé sledování programu a trpělivé úsměvy do fotoaparátů, a to po celou dobu večera – to už potřebuje patřičnou náturu a výdrž. Možná proto nedávali rozhovory, ale něco málo nám přeci jen řekli.

Foto: Ľuboš Šanoba

Jan Cina (JC): Atmosféra je skvělá! Já jsem překvapen, kolik je tu lidí a jak se baví...
Petr Vančura (PV): Už na začátku jsme byli překvapení, že to má úroveň. Lidi jsou pěkně oblečení a přišli na ples.

JC: A zároveň jsou tady lidi queer a každý je tu tak, jak chce být a tím pádem je to uvolněný.

PV: Je krásný vidět tuhle komunitu v takovéhle poloze! Většinou to bývá spojené s něčím vulgárnějším. Tady je to o tom, že se lidi přišli bavit, páry tančí...

JC: A každý věnoval čas svému vzhledu. Ať už má dobře padnoucí oblek s motýlkem, nebo kostým...

PV: Já jako návštěvník bych určitě ocenil, že mě nikdo netlačí do kostýmu nebo do společenského oděvu. Je hezké, že je v tom volnost.

Živá kapela

Žádný ples se samozřejmě neobejde bez hudby. Kapela Kolorez tentokráte vyslyšela volání účastníků, a tak se hrálo mnohem více v duchu plesové zábavy. Zároveň nechyběly novější i tradiční hity z diskoték (a filmů), což na parket vylákalo i zapřisáhlé odpůrce valčíků.

Bohatý doprovodný program kuřáci využili k rychlé cigaretě, hladovějící k občerstvení a zvědaví ku sledování. Ač máme pocit, že letos bylo jednotlivých výstupů více než kdy jindy, paradoxně to nijak neovlivnilo tempo zábavy.

Foto: Ľuboš Šanoba

Fotostěna

Tradiční fotostěna zaznamenala hned několik změn. A všechny geniální. Vůbec poprvé bylo možné svou fotku doplnit nějakou drobnou tématickou rekvizitou. A především si ji rovnou nechat vytisknout.

Sešli se u jednoho stolu

Willy Wonka, Srdcová královna nebo Charlie Chaplin u jednoho stolu? Žádný problém!

Ačkoliv je ples neformální, většina zúčastněných dodržela alespoň semiformální styl. Dlužno dodat že s postupující hodinou spíše „semi“ než „formální“. Ovšem podtitul plesu "On The Silver Screen" zavdal i možnost větší či menší kostýmní stylizace. Od nápadité brože až po vtipné a propracované kostýmy. Marilyn Monroe i Charlie Chaplin byli k vidění v několika variantách bez ohledu na pohlaví. Cestu na ples si našla i princezna nevěsta, Srdcová královna a Willy Wonka. Poslední jmenovaný budiž vít

Foto: ězem pomyslné ceny „kostým noci“.

Foto: Ľuboš Šanoba

Až mě trochu mrzí, že jsem musel po půlnoci odejít jako Popelka... ještě že se filmové trháky z ‚silver screen‘ hrají i v reprízách! Alespoň si budu moci střihnout podobnou (programy z pochopitelných důvodů nebudou totožné) akci v Praze! Organizátorům tímto děkuji za skvělý ples (možná i gratuluji!) a přeji hodně sil zase za týden.

Video: Sympatický moderátor Lukáš Hejlík zve na první Queer Ball v Praze

Pražáci pozor: Gay ples Queer Ball 2017 poprvé v Praze!

Autor článku: Luke Štěpánek

Foto: Ľuboš Šanoba

Onload

1 názor ke článku

15. 03. 2017 v 18:38Off-line Toy  (100/178/70)
Byl jsem, viděl jsem, zažil jsem. Bylo to super! Opět se potvrzuje, že Brno patří k těm luxusním akcím na úrovni, bez jakýchkoliv vulga***, prozrazující gay akci, jako tomu často bývá jinde.
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload