Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Manželství pro gaye a lesby bude ve středu opět na programu Poslanecké sněmovny

Projednání zákona o manželství pro gaye a lesby bylo opět zařazeno jako pevný bod programu pokračující 20. schůze Poslanecké sněmovny ve středu 14. 11. 2018. První čtení novely občanského zákoníku otevírajícího možnost uzavírání manželství pro gay a lesbické páry bude zařazeno jako druhý pevný bod odpoledního programu, který začíná ve 14:30 hod. Blíže se můžete s programem seznámit na webu Poslanecké sněmovny (viz pevně zařazený bod č. 50).

Návrh novely občanského zákoníku zrovnoprávňující vztahy stejnopohlavních párů byl předložen skupinou 46 poslanců a poslankyň v čele s poslankyní Radkou Maxovou. Novela již při svém předložení získala podporu napříč téměř celým sněmovním politickým spektrem (ANO, Piráti, ČSSD, KSČM, STAN, TOP 09).

„Očekáváme živou diskuzi o tomto tématu, mimo jiné také proto, že je na program opět zařazena i ústavní novela požadujících zakotvení manželství jako svazku pouze mezi mužem a ženou,“ říkají zástupci kampaně Jsme fér.

Členové a členky kampaně Jsme fér, podporovatelé a podporovatelky z řad LGBT+ komunity, duhové rodiny i známé osobnosti budou na místě po celou dobu schůze přítomni, a to jak v jednacím sále pléna Poslanecké sněmovny, tak také v centru ve Sněmovní 7, kde budeme sledovat průběh debaty online. Na kohokoliv z našich řad bude možné se obrátit k získání komentáře či rozhovoru.

Poslankyně Radka Maxová: „Doufám, že novela na uzákonění manželství pro gaye a lesby projde“

František Kopřiva z Pirátské strany: „Budeme dál bojovat za manželství pro gaye a lesby“

Titulní foto: facebook.com

Onload

Názory ke článku

Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload