Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Apple Pay konečně podporují české banky! Platba v obchodech od teď bude mnohem snadnější

Úterý 19. února se zapíše jako důležitý datum v srdcích fanoušků Applu. Na zpřístupnění služby Apple Pay se čekalo dlouhé roky, během kterých se objevila spousta zaručených zpráv o datu spuštění – a tedy i nespočet zklamání, protože každá předchozí zpráva se ukázala jako nepravdivá. Až doteď.

Srdce fanoušků Applu jásá, Androiďáci se smějí

Na mobilních operačním systému Andorid totiž obdobná služba Google Pay funguje už dlouho i v České republice, takže pro uživatele této platformy to není nic nového. Apple Pay ale byl dostupný pouze v USA a některých evropských státech, Českou republiku doposud míjel. Nyní jsme 31. zemí světa, kde byla služba spuštěna.

Teď můžete do své peněženky v aplikaci Wallet, která je součástí systému iOS, přidat také platební karty vydané českými bankami a platit v obchodech pouhým přiložením telefonu či hodinek k bezkontaktnímu platebnímu terminálu. Apple Pay akorát musí podporovat vaše banka a zařízení.

V první vlně podporují Apple Pay tyto banky a služby:

  • AirBank
  • Česká spořitelna
  • J&T Bana
  • Komerční banka
  • mBank
  • MONETA Money Bank
  • Twisto
  • Edenred – virtuální stravenky Ticket Restaurant

Ostatní banky se pravděpodobně přidají v průběhu letošního roku.

Placení podporují tyto mobilní telefony a hodinky:

  • iPhone 6/6 Plus
  • iPhone 6s/6s Plus
  • iPhone SE
  • iPhone 7/7 Plus
  • iPhone 8/8 Plus
  • iPhone X
  • iPhone XR
  • iPhone XS/XS Max
  • Apple Watch (všechny modely)

Jak platební kartu nastavit?

Způsob přidání karty do peněženky naleznete na webových stránkách Applu.

Budete Apple Pay využívat, nebo už delší dobu používáte Google Pay?

3 fotografie nového řemínku pro hodinky Apple Watch. Jsou přímo od Applu na podporu Gay Pride!

Apple potvrdil, že je značkou pro gaye! Duhové tričko si oblékl i šéf Tim Cook

Titulní foto: Apple

Onload

9 názorů ke článku

20. 02. 2019 v 15:34Off-line Lukino_Luk  (35/180/75)
Je zajímavý, že spořka, která je ve všem sto let za opicema, tak že zrovna tady se dere dopředu. :-P
20. 02. 2019 v 16:08Off-line I8051  (52/184/97)
Tak kdyby bylo japko otevrenejsi, dovoli pouzivat NFC primo apce, jako to ma robutek uz leta. Z cehoz plyne, mila redakce, ze dotaz, jesli pouzivate AP nebo GP je nedostacujici, nybrz platby v androsi nemusi nutne prochazet zkrze GP a mohou byt naprimo s bankou. U japka musi jit vse pres AP, prece jenom oni vedi, co je pro jejich zakaznika najlepsi :-) Ve vysledku to znamena, ze pres GP prochazi jen nepatrna cast plateb a zbytek je naprimo. Osobne platim mobilem naprimo do AirBank nebo Raifky asi 2 roky a nepotrebuju k tomu ani GP ani AP :-) Kazda tato sluzba si navic ukousne nejaky to ficko, ale to bude samozrejme od obchodnika, takze mi to muze bejt fuk, ale zase se nevali moje karta nekde buhvikde :-)
23. 02. 2019 v 12:43Off-line Nadrzeny-kluk  (35/-/-)
Jako kdyby doteď platby v obchodech byly nějak složité :-D
26. 02. 2019 v 23:25Off-line Betonica  (39/191/93)
@icko: Vis, co je na jabku nejlepsi? Ze jednoduse funguje. Vzdy a vsude. Neni pro me nic snazsiho, nez se prihlasit icloud uctem na libovolny jabko a mit vsechno zrovna tak, jak jsem to opustil. A to vubec nemluvim o synchronizaci iOS a MacOS. Az se tohle nauci libovolny jiny vyrobce a nebude mi soucasne cpat miliardu reklam, rad k nemu zmigruju svoje data. Do te doby je jabko jedinou moznosti.

P.S. Jak jen to jabko dela, ze nepotrebuje antivir? A jak je jen mozne, ze muj staricky iPad Mini 2 (z roku 2013) dostal aktualni verzi iOS? Ah, uz vim. Protoze jabko. :)) By me zajimalo, ktery vyrobce robotich hracek posila na svoje stroje novy verze droidu pet let... Odpovim si sam: Zadny!
26. 02. 2019 v 23:52Off-line I8051  (52/184/97)
Beto, super, ale to te nikam neposune, kdyz vsechno funguje, vzdy a vsude, jak ma. Nemusis resit nenadalej problem, diky jemuz jsi pak zkusenejsi :-) navic udrzovani v letargii se starym zelezem je k nicemu, starou hracku je dobre hezky pohrbit a poslat do kremikovyho nebe :-)
26. 02. 2019 v 23:56Off-line Betonica  (39/191/93)
Kdyz ja su konzerva. :)) Kdysi jsem si koupil xiaomi a reknu ti, ze tolik nervu a hledani na google, jak tu svinu rozjet, jsem nezazil. Nejvic trapas bylo prepinani mezi LTE/2G, kdy mi bezne vypadla karta ze site a pomohl jen rest**t. Kolikrat jsem takhle jel z Brna do Hradce a sotva jsem opustil LTE arenu mesta, spadl mi mobil do 2G. Zpatky az po prijezdu a vypnuti/zapnuti. Smutnej pribeh. Jo. Lenovo P90 (tak se myslim ten kram jmenoval), co jsem mel jako sluzebni... Ohohoho, nikde vice! Po update droidu se mi zazracne smazaly IMEI cisla a ani jedna simka se neprihlasila do site...
27. 02. 2019 v 00:05Off-line I8051  (52/184/97)
lehovno ani sabnemi nejsou ovsem vzorovy telefony, ty se serou jeste nez je vybalis :-) neresme tu vyrobce zeleza, ale systemy :-)
27. 02. 2019 v 00:08Off-line Betonica  (39/191/93)
Tak to jsme u tehoz. Droid i iOS jsou jedenim systemem, jen kazdej v jinym distru. Skoda, ze apple je svina chamtiva a nikomu ho nepuci a ze gugl je svina, ktera da vsem. :))
27. 02. 2019 v 00:28Off-line I8051  (52/184/97)
... a tatinek Linux je z toho na prasky :-)
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload