Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Jsme fér: 16 známých firem podpořilo manželství pro gaye a lesby

Šestnáct firem sepsalo premiérovi Babišovi otevřený dopis na podporu manželství a leseb. „Jako organizace, která se staví proti diskriminaci ve všech jejích formách a dlouhodobě bojuje za rovné zacházení pro všechny, společnost IBM věří, že naši zaměstnanci a zaměstnankyně v České republice by měli mít přístup ke stejným právům, nárokům, povinnostem a svobodám,“ řekl k tomu Christian Noll, generální ředitel divize technologických služeb IBM v regionu střední a východní Evropy.

Velmi si vážíme podpory, kterou manželství pro všechny IBM a další zaměstnavatelé vyjádřili. Je to silný signál ostatním firmám v Česku a uvítáme, pokud se připojí další,“ doplnil šéf Jsme fér Czeslaw Walek.

Podle IBM je pro hospodářskou konkurenceschopnost a prosperitu Česka nezbytná otevřená a rozmanitá společnost. Proto usilují o to, aby jejich LGBT zaměstnanci a zaměstnankyně měli rovný přístup ke všem právům. „Jsme klíčový zaměstnavatel v oblasti informačních technologií, podporujeme rozmanitost pracovní síly a uznáváme práva našich leseb, gayů, bisexuálů a transgender lidí na to, aby žili a pracovali bez diskriminace, předsudků nebo vyloučení,“ vysvětlil Noll.

Signatáři dopisu jsou: Allen&Overy, Amazon, ArinServices, Ben&Jerry’s, Brown-Forman, Citibank, Clearstream, Česká spořitelna, Hewlett-Packard, Hilton, BIM, Liftago, Mews Systems, Microsoft, Perfecto Design, Primeros, RegioJet a Vodafone.

Vážený pane předsedo vlády,

my, níže podepsaní, vyjadřujeme naši podporu rozšíření sňatku pro gay a lesbické páry v České republice. Jako zaměstnavatelé podporujeme a vítáme diverzitu našich zaměstnanců a uznáváme práva našich leseb, gayů, bisexuálů a transgender lidí (LGBT) žít a pracovat bez diskriminace a předsudků.

Jsme přesvědčeni, že rozmanitá a otevřená společnost je nezbytnou podmínkou pro rozvoj konkurenceschopné ekonomiky i pro budoucí prosperitu České republiky. Věříme, že k dosažení tohoto cíle je nezbytné, aby naši LGBT zaměstnanci měli stejná práva, nároky a svobody, jaké mají jejich heterosexuální kolegové. Rovnost vytváří prostředí, kde se daří tvořivosti i vynikajícím výkonům. V takovém prostředí mohou být naši LGBT zaměstnanci sami sebou a oni i jejich vztahy plně respektovány.

Vzhledem k tomu, že jako zaměstnavatelé usilujeme o to, aby do České republiky přicházely špičkové investice a talenty, rozšíření sňatku na příslušníky LGBT komunity v České republice nám dává velký smysl.

V Praze 23. dubna 2019

Gay reklama: Největší česká banka Česká spořitelna natočila reklamu, ve které se objevili dva gayové!

Gay reklama: „Žijte si podle sebe,“ hlásá Direct pojišťovna. Nezáleží na tom, jestli jste gay nebo lesba

IKEA Česká republika: „Souhlasíme s manželstvím pro gaye a lesby“

Andrej Babiš: „Jsem pro, aby gayové a lesby mohli uzavírat manželství a měli stejná práva“

Titulní foto: © Depositphotos.com/Goodluz

Onload

12 názorů ke článku

14. 05. 2019 v 16:00Off-line Steve.D  (49/185/129)
Teď ještě kdyby se k tomu připojili naši poslanci...
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
14. 05. 2019 v 16:12Off-line Es49902  (103/-/-)
Když už se připojil i Regiojet tak by měli i Český dráhy a SŽDC :D Takhle by podpořili tak 40% všech svých zaměstnanců, což je na takový giganty hodně :D
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
14. 05. 2019 v 16:32Off-line Steve.D  (49/185/129)
Mně bude stačit, když to podpoří poslanci. Kdoví jaký podíl poslanců jsou gayové a lesby. Zvláště ti skrytí.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
14. 05. 2019 v 17:40Off-line FreudToldYou  (27/179/67)
LGBT není sakra hromadné označení pro lesby, gaye, bisexuáli a transgender lidíi Je to sektářské hnutí. Tím dopisem podporují pouze LGBT, ne všechny. Uráží mne když se LGBT tváří, že mluví za všechny, a ještě víc mne uráží když jiní považují LGBT za nějaký souhrný název pro všechny včetně mně. Hloupí hloupí hloupí lidé... prostě když si p**us chce udělat reklamu vypustí z pusy klidně i to největší hovno, jen aby se zalíbíl nějaké komunitě....
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 8  Nahlásit
14. 05. 2019 v 21:59Off-line Sebikfila  (26/175/86)
FreudToldYou lgbt se označuje jako souhrný název těhle lidí, konkrétně se píše teda LGBT+, ale princip to má stejný :)
14. 05. 2019 v 22:48Off-line FreudToldYou  (27/179/67)
LGBT se jako zkratka vyvíjelo podle toho jak si to přidávali lidé v homosexuálními hnutí, . LGBT (IQ) je zkratka užívaná k označení komunit a hnutí. Komunita a hnutí, víš co to znamená? Oní tím dopisem podporují pouze hnutí LGBT, ano ta účel se splní, ale proboha proč nemůže napsat osoby menšinového sexuálního zaměření?
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
14. 05. 2019 v 23:13Off-line Sebikfila  (26/175/86)
proč nemůžou napsat menšinového sexuálního zaměření? protože třeba takoví transexuálové nejsou sexuálného zaměření, nýbrž mají opačné pohlaví, než je jejich biologické. Oni tím chtěli napsat, že podporují všechny, kteří jsou nějak jinak :D LGBT= Lesbičky, gayové, bisexuálové, transexuálové, takhle to je a vždy bude, začali se přidávat i ostatní, třeba Genderqueer, Agender a já nevím co všechno, proto se používá i to "+" (LGBT+) které ale není vždy všude napsané :D
14. 05. 2019 v 23:36Off-line Vxt  (42/-/-)
Jednoduse pratele,vsechno jsou penize.Pamatauji ze i bez reklam a bylo mi 16 let jsem vedel cim jsem a po te revoluci 1989 se to prehani,jsou v tom velke penize.At reklama,propagace,zbozi,eroticke pomucky,gay porna,prostituce atd.Mam mnoho pratel i umelce verejne zname a toto muze opravdu zaujmout hlupaky a nebo pubertaky,ktery si neco dokazuji,teprve se hlaji atd.
17. 05. 2019 v 17:58Off-line Betonica  (39/191/93)
Kdysi jsem pro jednu takovou spolecnost pracoval. A ano, LGBT/Diversity/Inclusion je na papire skvele. Dokonce tak skvele, ze se o nem mluvi na welcome day, na pravidelnych HR skolenich. Ve skutecnosti je to tak, ze krom papiru se nedeje nic extra. Kdyz jsem si bral partnera, musel jsem zadat o dovolenou, protoze muj zamestnavatel neuznaval registraci jako svatbu - neposkytl mi volno, jako kdybych se zenil. Tehdy jsem po obradu sel normalne na odpoledni a az pozde v noci doslo na pripitek a dalsi veseli. Takze za me je hezke, ze se velke firmy podepsaly pod spolecne prohlaseni. Ted by to chtelo taky akci interne: Skutecne zrovnopravnit lesby, gaye a dalsi mino***y tak, aby meli stejna prava a povinnosti.

Vedeli jste napriklad, ze kdyz vam zemre reg. partner, nemate ze zakona narok na volno v praci? Pokud se nic nezmenilo (jakoze asi ne), pak toto upravuje Narizeni vlady c. 590/2006 Sb., ve kterem o partnerovi/partnerce neni ani carka... :))
https://www.mpsv.cz/…prekazky.pdf

Mam posledni dobou pocit, ze LGBT+++++ kampane je moc. Je vsude, je vlezla, je agresivni a je ji moc! Naprosto chapu neLGBT+++++, ze uz jim leze krkem, protoze mne tez.

Uplne se mi hodi tenhle song od Marty a Ondry!

https://www.youtube.com/watch?…
17. 05. 2019 v 18:05Off-line Steve.D  (49/185/129)
Je to kampáááň...
23. 05. 2019 v 00:53Off-line Riku  (63/176/110)
Betonica,tato kampááň nejen že leze krkem LGBT +++a neLGBT+++ ,ale sere už i mě. Je to otravné a vlezlé.
23. 05. 2019 v 05:26Off-line Steve.D  (49/185/129)
O důvod víc to schválit v parlamentu a neprotahovat to.
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload