Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Ministerstvo zahraničních věcí vyvěsilo duhovou vlajku. „Respektujme práva osob s homosexuální orientací,“ vyzývá

Na Černínském paláci Ministerstva zahraničních věcí od dnešního rána vlaje duhová vlajka. „Česká republika považuje za nepřijatelné porušování lidských práv na základě vnímané nebo skutečné sexuální orientace nebo genderové identity. Marginalizace či dokonce kriminalizace lidí s odlišnou sexuální orientací (LGBTI) je v přímém protikladu se závazky bojovat proti všem formám násilí, diskriminace, nenávistných projevů a zločinů z nenávisti,“ uvádí ministerstvo.

Ministerstvo v čele s Tomášem Petříčkem (ČSSD) vyvěsilo duhovou vlajku právě dnes, 17. května, kdy si připomínáme Mezinárodní den proti homofobii, bifobii a transfobii. Přesně před 30 lety byla homosexualita vyškrtnuta z Mezinárodní klasifikace nemocí Světové zdravotnické organizace. „Ministerstvo při této příležitosti vyzývá k respektování práv osob s jinou než heterosexuální orientací,“ zaznívá z tiskové zprávy. Děkujeme!

Foto: MZVČR mzv.cz

„Spolu s dalšími státy vyvíjíme úsilí ke zvládnutí pandemie COVID-19. V mnoha částech světa jsou to právě lidé s odlišnou sexuální orientací, kteří jsou konfrontováni se stigmatizací, diskriminací, omezeními v přístupu ke zdravotnickým službám a domácím násilím či jsou vystavení chudobě, zvýšené míře nezaměstnanosti a bezdomovectví. Z těchto důvodů vítáme prohlášení Vysoké komisařky OSN pro lidská práva o cílených opatřeních potřebných pro ochranu LGBTI osob během boje proti virové pandemii. Jako člen iniciativy Equal Rights Coalition se ČR rovněž připojila k prohlášení ke COVID-19 a lidským právům LGBTI,“ uvádí ministerstvo.

Plně podporujeme kroky Evropské unie zaměřené na podporu rovnosti a práv LGBTI osob. Úkolem české politiky podpory lidských práv a transformační spolupráce je přispívat k důstojnému životu všech bez rozdílu. Česká republika proto bude pokračovat ve svém aktivním zapojení do spolupráce s mezinárodními organizacemi, občanskou společností a nevládním a neziskovým sektorem při obraně lidských práv, důstojnosti a rozmanitosti,“ zaznívá v tiskové zprávě ministerstva.

8 zajímavostí o duhové vlajce homosexuálů, které jste určitě nevěděli

Dnes je Mezinárodní den proti homofobii. Před 30 lety byla homosexualita vyškrtnuta ze seznamu nemocí

Titulní foto, zdroj: MZVČR mzv.cz

Onload

3 názory ke článku

19. 05. 2020 v 13:28Off-line Betonica  (39/191/93)
Dobre Petricek! Sice socan, ale z oranzove svoloce, zda se, jeden z normalnejsich-
19. 05. 2020 v 23:45Off-line I8051  (53/184/97)
Vsak VONI mu to zase rozmluvej ... :-)
20. 05. 2020 v 09:41Off-line Betonica  (39/191/93)
@icko: Vidim to podobne. Mlhosek Ovaruj, Buresova a Fifa od komousu zas vymysli nejakej skandalek, jen aby Petricka mohli uklidit. A LGBT bude posledni veci, ktera jim k tomu pomuze. Spis to vidim na nejakou blamaz s Ruskem ci Cinou. :(
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload