Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Anglie se po COVIDu-19 vrací k normálu. Gay kluby opět otevírají

Za zvuku písní Lady Gaga se anglické gay noční kluby začínají po více než ročním lockdownu znovu vracet ke svému původnímu životu, a to navzdory rostoucímu počtu nově nakažených a s ním souvisejícím varování ze strany tamních úřadů i zdravotníků.

Ihned v neděli 18. července večer zaplnily známý londýnský gay noční klub Heaven stovky návštěvníků, kteří zde oslavili „Den svobody“, kdy se jim po více než roční pauze konečně vrátilo to, co pro ně bylo ještě do března 2020 samozřejmé, ale momentálně víc než rok vzácné z důvodu celosvětové pandemie COVID-19.

Zatímco v Česku o víkendu policie dohlížela na dodržování přísných hygienických opatření v klubech, mezi něž patří mimo jiné i zákaz tance a povinnost prokázat se negativním testem nebo očkovacím průkazem, ostrované si už mohou noční život vychutnávat plnými doušky.

Posledním balíčkem anglického čtyřfázového modelu rozvolnění proticovidových restrikcí bylo totiž i plné zprovoznění diskoték. A to doslova. Tedy i bez opatření spočívajících v omezené kapacitě či zachovávání sociálního distancu.

„Stále ještě není vyhráno!,“ varují zdravotníci

Ti nejzapálenější „pařmeni“, kteří už měli doslova „absťák“, se v Heavenu shromáždili už před půlnocí, kdy konečně padlo poslední z omezení, a to zachovávání společenských rozestupů. Do té doby mohli pouze sedět u stolu a pít drinky. Jakmile ale odbila dvanáctá, zvedli se a zaplnili taneční parket.

Velká Británie je považovaná za premianta v očkování proti COVIDu-19 a momentálně navzdory stoupajícím číslům nově nakažených, která ale zatím nemají výrazný negativní dopad na tamní zdravotnictví, už pomalu a jistě upouští od plošných opatření, a více sází na osobní zodpovědnost každého jednotlivce.

I tak ale nelze vyloučit případné zhoršení, před nímž už varují epidemiologové. Zatímco se tedy britští lékaři a sestry psychicky připravují na riziko nástupu další vlny, provozovatelé nočních podniků si mnou ruce, a dohánějí ušlé zisky z předchozích měsíců. Otázkou zůstává, zda jim na podzim opět nezbydou oči pro pláč.

Na českém cestovatelském semaforu je ostrovní království navzdory pozitivnímu vývoji zatím označené tmavě červenou barvu (velmi vysoké riziko nákazy), a to z důvodu rizika šíření indické mutace delta.

Titulní foto: © Depositphotos.com/Wisky

Autor článku je gay aktivista, jenž se věnuje zkoumání právního a politického postavení LGBT komunity nejen u nás, ale i v celém světě.
Onload

6 názorů ke článku

20. 07. 2021 v 14:12Off-line Betonica  (39/191/93)
Tak to je ovšem zpráva dne, měsíce, roku, dekády. Jak kdyby někoho buzince zajímaly. Hned zavolám muži, koupíme letenky a hurá do víru buzi velkosvěta. :)
20. 07. 2021 v 14:12Off-line Fermin  (29/176/63)
Vjaceslav: Testy jsou zatím hrazeny z pojištění, a to 4x měsíčně AG a 2x měsíčně PCR, aby lidé mohli snáz do zahraničí. Vláda očekává, že každý kdo má všech pět pohromadě se do září nechá naočkovat, a pak žádné testy potřebovat nebude.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
24. 07. 2021 v 14:51Off-line Mikaela  (49/176/60)
Nová mutace je jako hurikán u nás a je jen otázkou kdy zas budou špitali praskat ve švech
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
26. 07. 2021 v 12:12Off-line I8051  (52/184/97)
Krasna vizitka autora "bojujiciho" za prava geju v podobe manzelstvi a adopci deti. Je videt, po cem v zivote opravdu touzi a ze otevreni buzincu je pro nej opravdu dulezita vec, o ktere je treba napsat clanek a hned se tam jet podivat .. notomeposer :-)
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
30. 07. 2021 v 12:27Off-line Fermin  (29/176/63)
i8051: Rád se bavím. To není nic špatného, ani neslučitelného s bojem za práva LGBTIQ+, včetně lobbingu odstranění homofobní zákonné definice manželství.
13. 11. 2021 v 15:20Off-line Waioleta  (50/-/-)
Nic ve zlém lae už mám certfikaci je fakt že mám sice následky ale to ještě neznamená že su doma
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload