Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Průzkum 2019: Komu vadí homosexuálové? Lidem, kteří jsou nespokojeni se svým životem

Registrované partnerství, sňatek homosexuálů a adopce dětí homosexuálními páry častěji podporují ženy, lidé ve věkové kategorii 15 až 44 let, respondenti hodnotící svoji životní úroveň jako dobrou, lidé spokojenější se životem a lidé hlásící se ke středové a pravicové politické orientaci.

Lidé, kteří všechna uvedená práva podporují, rovněž častěji uváděli, že mají mezi homosexuálními muži nebo ženami přátele a že by přiznání k homosexuální orientaci podle jejich názoru nezpůsobilo člověku v místě jejich bydliště potíže.

Mezi odpůrce všech sledovaných práv se častěji zařadili respondenti starší 60 let, důchodci, dotázaní hodnotící svou životní úroveň jako špatnou a lidé hlásící se k levicové politické orientaci. Odpůrci všech sledovaných práv rovněž častěji uváděli, že mezi homosexuálními muži a ženami nemají žádné přátele, ani známé a že přiznání k homosexuální orientaci by podle jejich názoru člověku v místě bydliště způsobilo potíže.

Šetření bylo provedeno Centrem pro výzkum veřejného mínění, Sociologického ústavu AV ČR. Probíhalo v rámci průzkumu Naše společnost ve dnech 4. – 14. 5. 2019. Odpovídalo 1 026 respondentů starších 15 let na základě osobního rozhovoru.

Další aktuální průzkumy:

Průzkum 2019: 75 % lidí souhlasí s registrovaným partnerstvím. Pozitivní postoj ke gayům a lesbám má ve společnosti vzestupnou tendenci

Průzkum 2019: Čím dál více lidí si uvědomuje, že mají v rodině a mezi přáteli gaye a lesby

Průzkum 2019: Coming out přestává být problém, lidé jsou tolerantnější

Titulní foto: © Depositphotos.com/olly18, zdroj: cvvm.soc.cas.cz

Onload

2 názory ke článku

10. 06. 2019 v 17:48Off-line Lofwyr  (45/180/85)
:-D Boha takové slinty :-D
10. 06. 2019 v 22:21Off-line Betonica  (39/191/93)
Bozinku! Na to prece neni potreba zadnej pruzkum.

Kazdej prumerne myslici clovek si odvodi, ze lidi, kteri jsou nespokojeni sami se sebou, se svym zivotem, pomery, rodinou... Tak tihle lidi jsou obvykle v tzv. roli obeti, tedy mysli si a dokonce veri, ze osud, okoli, stat... ze vnejsi vlivy jim pokalely zivot. No a presne takovyhle lidi jsou neduverivi v cokoli, co neznaji, co je jinak, nez jim jejich omezene moznosti umoznuji zazit, vyzkouset, osahat si. Neni pak divu, ze babicka 70+, volici SPD nebo zakladaci nechapou nic vic, nez kam si dojdou pro davky a kde maji vyprodeje. Cokoli vyzadujiciho abstrakci je nad jejich rozumove moznosti. Vzdelani a k***icke mysleni tomu vsemu muze velmi napomoci, ale nemyslim si, ze by nekdo presvedceny o sve pravde mel zajem chtit videt a slyset jine pravdy nez ty, ktere je schopen svym rozumem pochopit.

Abych uvedl priklad. Bydlim ted ve meste, ktery je tradicne levicovy, rude a oranzove zbarveny (posledni volby tu bylo i hafo SPD volicu). Lidi tu jsou ve vetsine delnickych profesi (doly, hute, ocelarny, chemickej prumysl). Bavime se o vyssich desitkach tisic lidi v jednom meste a ke kazdymu jednomu jeho rodina. To je dohromady treba 200.000 lidi. A presne teto skupine obyvatel (a je jich tu vetsina) neni nikdo schopen vysvetlit, ze strach z neznama jim nepomaha, ale blokuje je, ze u nas nejsou hordy migrantu, ze buzeranti nejsou infekcni a tak podobne. V hospode, kam chodime, jsme zpocatku byli tercem neduvery, misty i pripominek z pate cenove. Po trech letech se s vetsinou mistnich zdravime a tykame si, jak stari znami. Jak to? Jednoduse tak, ze nas poznali, ze vi, ze nejsme divni, cizi, neznami...

A presne takto si myslim, ze je potreba ucit ostatni porozumeni. Zadnym saskovanim na pridech a anketema nybrz osobnich prikladem a trpelivosti. Cokoli jinyho vyvola jen protitah (na principu akce a reakce). Kdyz si nasi mistni stamgasti zvykli na dva borce, co chodi k jejich stolu na pivo, zvyknou si i kdejaci jini mistni na jiny borce a koceny.
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload