Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

„Homofobní rétorika politiků a církve v Polsku, Maďarsku a na Slovensku je stále častější,“ varuje Amnesty International

Hnutí Amnesty International chce na letošním Prague Pride upozornit na homofobní a transfobní rétoriku politiků, útoky na jednotlivce i Gay Pride průvody v Polsku, Maďarsku a na Slovensku.

„V těchto zemích to je bohužel spíše trendem než ojedinělostí. Vystupování některých tamních představitelů je velice nebezpečné, protože podněcuje homofobní nálady ve společnosti a legitimizuje nenávist vůči genderovým a sexuálním menšinám,“ vysvětluje hnutí na svém Facebooku.

Homofobní rétorika politiků a církevních představitelů je v Polsku, Maďarsku a na Slovensku stále častější. Populističtí politici využívají homofobní a transfobní útoky na jednotlivce i komunity jako nástroj k získávání politických bodů.

 „Homosexuálové nejsou rovni normálním lidem,“ mělo zaznít od polského prezidenta Andrzeje Dudy. „Gayové by měli nechat naše děti na pokoji,“ údajně řekl maďarský premiér Viktor Orbán. A bývalý slovenský premiér Robert Fico měl říct: „Já si nepřeji, aby zde chodili lidé, kteří budou tvrdit, že jsou ženy a budou mít mezi nohama 20 cm pinďoura.“

Přidejte se s námi 13. srpna 2022 do průvodu Prague Pride a dejme Polsku, Maďarsku a Slovesnku najevo, že tyto postoje vůči LGBTQI+ komunitě nelze tolerovat,“ vyzývá Amnesty International.

Titulní foto: © Depositphotos.com/Xalanx

Onload

1 názor ke článku

16. 08. 2022 v 17:11Off-line Waioleta  (50/-/-)
Pokud někdo stanoví pravidla jak nedávat zatím najevo kdo jsem jako do ted´tak můžem debatovat diskrétně o změně tedy mohu se stát obětí trestného činu ale na druhéj straně všechny tyto státy mají legislativu kde to jde právně vykrýt .
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload

Podívej se na další – Maďarsko:

Podívej se na další – Polsko:

Podívej se na další – Slovensko:

Podívej se na další – Amnesty International:

Podívej se na další – Prague Pride:

Podívej se na další – Homofobie:

Mohlo by tě zajímat:

Nejnovější články:

OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload