Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Organizátoři kampaně Jsme fér předali sněmovně Férovou výzvu

Férovou výzvu předali ve středu do rukou předsedy Poslanecké sněmovny zástupci a zástupkyně Koalice za manželství. Předseda Radek Vondráček slíbil, že návrh zákona v prvním čtení podpoří. „Děkujeme za podporu a do celé Sněmovny vzkazujeme: dost bylo mluvení, hlasujte a pošlete manželství dál,“ říkají organizátoři kampaně Jsme fér.

Výzva k hlasování o manželství pro všechny
Praha 12. 6. 2019

Vážený pane premiére,
vážený pane předsedo Poslanecké sněmovny,
vážení poslanci a poslankyně,

dnes, 12. června 2019, je to již rok, kdy byl předložen návrh zákona, který umožní manželství pro všechny. Předložili ho poslanci napříč politickým spektrem. Vláda s ním vyslovila souhlas. Podporuje ho Rada vlády pro lidská práva a Veřejná ochránkyně práv. Manželství pro všechny si přeje 95 % gayů a leseb. Ale hlavně jej podporuje 61 % Čechů a Češek, mezi lidmi do 29 let věku je to dokonce 73 %.

Již dlouhých 13 let, od přijetí zákona o registrovaném partnerství v roce 2006, čekáme na úplné zrovnoprávnění našich vztahů a našich dětí. V minulém volebním období, za celé 4 roky, se o novele o přiosvojení ani jednou nejednalo. Jako občané si přejeme mít stejnou důstojnost jako ostatní. Čekají na to i naše děti, naši rodiče, naši přátelé. Máme pocit, že na nás stát zapomíná.

Bohužel je zatím v České republice běžné, že proti naší rovnosti a důstojnosti mají někteří výhrady. To ale není důvod na ni rezignovat. Naopak, je to důkaz, jak moc ji potřebujeme.

Žádáme Vás – podnikněte všechny kroky k tomu, aby se o manželství pro všechny co nejdříve znovu jednalo a i hlasovalo.

Czeslaw Walek
ředitel iniciativy Jsme fér

Titulní foto: jsmefer.cz

Onload

3 názory ke článku

20. 06. 2019 v 21:00Off-line Betonica  (39/191/93)
"Bohužel je zatím v České republice běžné, že proti naší rovnosti a důstojnosti mají někteří výhrady. To ale není důvod na ni rezignovat. Naopak, je to důkaz, jak moc ji potřebujeme."

Toto je blabol non plus ultras. Typicka zamena priciny a dusledku. Navic velmi nesikovne stylisticky formulovana.
20. 03. 2021 v 10:49Off-line Mikaela  (49/176/60)
To je sice hezké ale pán premier to sice předloží vládě a a vláda do sněmovny a tam je dost velký průvan je lepší to směrovat na poslanecký výbor což mě přes známe lidi jsem dostala tak i koncept zákonika a zavřela jsem tak hubu oponentům z řad ODS
22. 02. 2023 v 20:23Off-line Louky  (44/186/98)
Nechápu co je na tom fér .. no to asi ne . Tlačej jenom zase ten svůj názor na věc , neberou v potaz některé věci , které ve společnosti přetrvávají . Chtějí vče a hned . Proto stále nemají nic ... přitom stačí tak málo . Stačí přece upustit od manželství , které je tou hlavní překážkou . a chtít narovnat právní vazby v tzv. registrovaném partnerství , a přiblížit ho tím stavu manželskému . Možná by to šlo srovnat i zcela . Ale holt ti lidé prostě mají neukojitelnou potřebu vyčnívat a zviditelňovat , není jich pravda nějak zvlášt moc , ale kazí to nám všem .
Já si třeba taky myslím , přesto že jsem gay , že manželství je , a měl by zůstat , svazkem muže a ženy . Ale ano , právně by se to mělo srovnat , aby jsme měli všichni stejné možnosti .
PS: politici jsou jen kašpaři , ti se usmějí vždy když z toho koukaj nějaký body u potencionálních voličů . Ti vám nepomůžou .
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload